Beleid betreffende gegevensbescherming

 

Het beschermen van uw gegevens is voor ons zeer belangrijk. Wanneer u onze website Large.be of de Large-app voor iOS of Android gebruikt, zullen wij daarom natuurlijk aan de toepasselijke bepalingen van de wetgeving betreffende gegevensbescherming voldoen in overeenstemming met het volgende Beleid betreffende gegevensbescherming.

 

1 Verantwoordelijke voor de gegevens

 

Large Popmerchandising BVBA

vertegenwoordigd door directeur Dr. Jan Fischer

Middelmolenlaan 175 postvak 23

2100 Antwerpen, België

Tel.: 03-808 28 04

E-mail: mailbox@large.be

 

Functionaris gegevensbescherming:

 

André Bosse

Middelmolenlaan 175 postvak 23

2100 Antwerpen, België

Tel.: 03-808 28 04

E-mail: gegevensbescherming@large.nl

 

De functionaris voor gegevensbescherming is een volgens DEKRA gecertificeerde “specialist betreffende gegevensbescherming."

 

Om als “specialist betreffende gegevensbescherming” te worden gecertificeerd, moet de functionaris gegevensbescherming zijn of haar kennis over het onderwerp tijdens een schriftelijk examen aantonen. De DEKRA-certificering is beperkt tot een bepaalde periode en kan worden vernieuwd door regelmatig verdere tests te doen of door bewijs te leveren van inschrijving voor permanente educatie-evenementen. De certificering wordt uitgegeven door DEKRA Certification GmbH, Handwerkstr. 15, 70565 Stuttgart, DUITSLAND.

 

De vereiste kennis van het onderwerp wordt uiteengezet op http://www.dekra-personenzertifizierung.de/fachkraft-datenschutz en omvat onder meer het volgende:

 • Bepalingen en implementatie van de European General Data Protection Regulation (EU GDPR, Europese Algemene verordening gegevensbescherming, AVG)
 • Bepalingen en implementatie van de herziene Federal Data Protection Act (BDSG, nieuw, deutsches Bundesdatenschutzgesetz, Duitse federale wet gegevensbescherming)
 • Gegevensbeveiliging en IT-beveiliging: technische en organisatorische maatregelen
 • Risicomanagement
 • Management van gegevensbescherming – organisatie van gegevensbescherming binnen de onderneming
 • Principes die de verwerking van persoonsgegevens regelen
 • Functionaris gegevensbescherming (intern/extern)
 • Rechten van betrokkenen
 • Kennisgevingsverplichtingen
 • en meer

Aan deze vereisten wordt voldaan door onze functionaris gegevensbescherming. In overeenstemming met het DEKRA-zegel is de certificering momenteel geldig tot januari 2023.

 

2 Verzamelde gegevens en het doel van het gebruik van de gegevens

 

Wij verzamelen persoonsgegevens op basis van uw toestemming om contracten met u uit te voeren en/of om te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Persoonsgegevens omvatten alle informatie met betrekking tot een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

 

2.1 Gebruiksgegevens

 

Wanneer u onze website bezoekt of de Large-app gebruikt, verzamelen wij gebruiksgegevens voor statistische doeleinden, voor het optimaliseren van onze producten en services, en voor het garanderen van de systeembeveiliging (bijvoorbeeld uw browser, keren toegang, productpagina's die u bezoekt, apparaatgegevens, versie van de app, enz.).

 

2.2   Verzamelde gegevens wanneer u een order plaatst als niet-geregistreerde gebruiker

 

Indien u een order plaatst zonder u te registreren (“bestel als een gast”), slaan we de persoonsgegevens op die wij nodig hebben voor het verwerken van de transactie (naam, adres, e-mailadres, betalingsinformatie).  Daarnaast kunt u ons uw telefoonnummer verstrekken, zodat wij u sneller kunnen bereiken, indien wij eventuele vragen hebben. Indien u het optionele veld “geboortedatum” hebt ingevuld, sturen wij u ook onze verjaardagsaanbieding. Gastklanten profiteren ook van onze internationale klantenservice.

Wij verwerken uw persoonsgegevens voor het verwerken en afhandelen van uw order en voor het optimaliseren van onze producten en klantenservice. Voor het verwerken en afhandelen van uw order, het verzenden van producten of het verwerken en onderhouden van klantengegevens dragen wij persoonsgegevens over aan gespecialiseerde serviceleveranciers, zoals verzendbedrijven.

 

2.3 Verzamelde gegevens wanneer u een order plaatst als geregistreerde gebruiker

 

Bestellen bij Large Popmerchandising BVBA is zeer comfortabel. Wij bieden gratis registratie – in dat geval worden uw persoonsgegevens opgeslagen in een wachtwoordbeveiligd klantenaccount, onafhankelijk van een bepaalde order. Uw Large-klantenaccount vereenvoudigt het bestelproces en biedt het volgende:

 

-   Producten worden geplaatst in uw winkelwagen en u kunt blijven winkelen.

-   Het is niet nodig om uw gegevens in te voeren telkens wanneer u een order plaatst.

-   U hebt vanaf overal toegang tot uw gegevens en kunt gebruikmaken van de internationale klantenservice van Large.

-   U kunt uw persoonsgegevens wijzigen onder “Uw account” of uw klantenaccount verwijderen in de online shop (zie hieronder).

-   Registratie is absoluut kosteloos en vereist geen aankoop door u.

 

Om een klantenaccount aan te maken, hebben wij uw naam en uw e-mailadres nodig. Daarnaast kunt u uw telefoonnummer en uw geboortedatum opgeven. U kunt te allen tijde uw klantenaccount en de gegevens die in uw account zijn opgeslagen, bekijken. Dat kunt u doen in uw persoonlijke gedeelte onder “Uw account” (nadat u zich hebt aangemeld). Gebruik de link “Account verwijderen” om uw klantenaccount in de online shop te verwijderen. Let erop dat, als u uw account verwijdert, de gegevens die werden verzameld voor uw klantenaccount worden gewist uit het klantenaccount in de online shop, tenzij deze nodig zijn voor het afhandelen van openstaande orders en/of het voldoen aan wettelijke verplichtingen, en dat, indien u een nieuwe order zou plaatsen, u uw gegevens opnieuw zou moeten invoeren.

Zorg ervoor dat u zich afmeldt uit uw klantenaccount na iedere sessie/registratie om eventueel misbruik van uw klantenaccount te voorkomen. Er zijn browsers die u in staat stellen om uw gebruikersnaam en wachtwoord op te slaan en om deze informatie automatisch in te vullen, wanneer u de volgende keer naar de aanmeldingspagina gaat. Met name wanneer u gebruikmaakt van een openbare computer of wanneer u een computer deelt met een andere gebruiker, moet u dit niet vergeten.

Indien u lid wilt worden van de Backstage Club, moet u eerst een klantenaccount aanmaken. Door ons verzamelde gegevens worden dan ook verwerkt voor de services die worden aangeboden aan leden van de Backstage Club.

 

2.4 Internationale klantenservice van voor Large Popmerchandising BVBA

 

Wij bieden u de meest eenvoudige, meest comfortabele en meest uitgebreide klantenservice die mogelijk is. De internationale klantenservice van alle EMP-ondernemingen is voor u beschikbaar voor ordermanagement. EMP-ondernemingen omvatten E.M.P. Merchandising HGmbH, EMP Mail Order UK Ltd, Emp Mailorder Italia S.r.l., Large Popmerchandising B.V. en Large Popmerchandising B.V.B.A..

Daarom kunt u voor serviceaanvragen niet alleen contact opnemen met de EMP-onderneming waar u uw order hebt geplaatst, maar ook met iedere andere EMP-onderneming. Zij verwerken uw klantgegevens om uw serviceaanvragen te behandelen.

De EMP-onderneming waar u de order hebt geplaatst, verzendt uw gegevens naar de andere EMP-ondernemingen, zodat deze in geval van service toegang hebben tot uw ordergegevens.

Indien u gebruikmaakt van ons contactformulier om contact met ons op te nemen met een serviceaanvraag, verzamelen wij de gegevens die zijn vereist om contact met ons op te nemen (naam, e-mailadres). Optioneel kunt u ook uw klantennummer en adres invoeren, zodat wij uw serviceaanvraag doeltreffender en sneller kunnen verwerken.

 

2.5 Marketingdoeleinden, bijv. catalogusabonnement

 

Bovendien gebruiken wij uw persoonsgegevens voor onze eigen marketingdoeleinden (bijv. mailing van onze catalogus). Indien u een abonnement neemt op ons catalogus, verzamelen wij uw naam en adres. Wij verzamelen ook aanvullende, optionele persoonsgegevens (geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer, hoe u ons hebt leren kennen), indien u dat wenst.

 

3 Large-nieuwsbrief via e-mail

 

Wij bieden u aan een abonnement te nemen op onze kosteloze Large-nieuwsbrief via e-mail. Indien u een abonnement neemt, ontvangt u regelmatig e-mails met informatie over onze producten en services, met inbegrip van nieuwe producten en services, en informatie over speciale aanbiedingen.

Door uw e-mailadres op te geven, het toestemmingsvakje af te vinken en dan op de knop “Registreren” te klikken, verklaart u zich ermee akkoord dat Large Popmerchandising BVBA, Schenkkade 50, 2595 AR Den Haag, uw e-mailadres voor e-mail-marketingdoeleinden als volgt mag gebruiken:

 

Hierbij verklaar ik mij ermee akkoord om de Large-nieuwsbrief te ontvangen en verklaar ik mij ermee akkoord dat Large Popmerchandising BVBA mijn persoonsgegevens kan verwerken en mij regelmatig informatie stuurt over zijn producten. Mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de bepalingen van het Beleid betreffende gegevensbescherming. Ik kan mijn toestemming te allen tijde herroepen door Large Popmerchandising BVBA daarover in kennis te stellen.

 

U kunt er ook voor kiezen om aanvullende informatie op te geven, wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief. Dergelijke informatie omvat uw voornaam en achternaam, uw geboortedatum en uw persoonlijke belangstellingen waarover u informatie van ons zou willen ontvangen.

Nadat u zich hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief ontvangt u een e-mail van ons. In die e-mail dient u te klikken op de activeringslink om de inschrijving voor onze nieuwsbrief te voltooien. Uw e-mailadres wordt dan permanent opgeslagen en wordt niet overgedragen aan externe partijen.

Om u informatie te sturen als onderdeel van onze nieuwsbrief die speciaal is toegespitst op uw persoonlijke belangstelling, analyseren wij hoe u de online shop gebruikt, d.w.z. welke van onze producten en services u bekijkt of bestelt. Wij gebruiken deze analyse voor geen andere doeleinden en dragen die informatie niet over aan eventuele externe partijen. Wij maken gebruik van cookies om het gebruik van onze website te volgen. De meeste browsers accepteren cookies standaard. U kunt sessiecookies en permanente cookies onafhankelijk van elkaar toestaan of blokkeren door de juiste beveiligingsinstellingen in uw browser te selecteren. Indien u cookies blokkeert, kunnen bepaalde elementen van onze website onder bepaalde omstandigheden niet meer beschikbaar voor u zijn en worden sommige websites mogelijk niet correct weergegeven.

Om onze nieuwsbrief te verbeteren, maken wij ook gebruik van de service voor e-mailanalyse van Emarsys, een service die wordt aangeboden door Emarsys Interactive Services GmbH. Voor dit doel volgen wij uw persoonlijke leesvoorkeuren door te analyseren of e-mails worden geopend en op welke links wordt geklikt. Om het openen van e-mails te volgen, haalt de nieuwsbrief een speciaal grafisch bestand van de server op. Aanvullende informatie over gegevensbescherming bij Emarsys is hier beschikbaar:

https://www.emarsys.com/en/privacy-policy/.

Indien u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief. Iedere editie van onze nieuwsbrief bevat een afmeldingslink aan het einde, waardoor afmelden gemakkelijk, comfortabel en kosteloos is. U kunt zich ook afmelden voor de nieuwsbrief door een informele kennisgeving te verzenden naar het e-mailadres gegevensbescherming@large.nl. Indien u zich afmeldt voor de nieuwsbrief, worden alle gegevens gewist die u hebt opgegeven om u aan te melden voor de Large-nieuwsbrief.

 

4 E-mailreclame in de betekenis van § 7 lid 3 van de German Unfair Competition Act (UWG, Gesetz gegen den unlauteren Wettbewerb, Duitse wet tegen oneerlijke concurrentie)

 

In de mate die is toegestaan bij wet onder § 7 lid 3 van de Duitse wet tegen oneerlijke concurrentie (UWG), kunnen wij het e-mailadres gebruiken dat u hebt opgegeven voor de aankoop van een product of service in ruil voor betaling, om u reclame te sturen van andere, vergelijkbare producten of services die wij aanbieden. Als u geen reclame van vergelijkbare producten en services meer wenst te ontvangen, kunt u te allen tijde bezwaar aantekenen tegen een dergelijk gebruik van uw e-mailadres zonder enige transmissiekosten te dragen anders dan de standaardtarieven. Om u af te melden voor productaanbevelingen, kunt u klikken op de afmeldingslink die is opgenomen in iedere mailing.

 

5 Overdracht van gegevens aan externe partijen

 

Persoonsgegevens worden alleen overgedragen aan externe partijen, indien dit noodzakelijk is voor hun beoogde doeleinden. Wij dragen uw persoonsgegevens over aan het verzendingsbedrijf om uw order te verzenden en aan de financiële instelling die u hebt geselecteerd om de betaling te verwerken. Uw gegevens worden niet overgedragen aan externe partijen voor andere doeleinden (bijv. marketingdoeleinden van externe partijen).

Uw gegevens worden alleen overgedragen naar derdenlanden, indien wij u daarover uitdrukkelijk hebben geïnformeerd in dit Beleid betreffende gegevensbescherming. Indien wij dat doen, nemen wij passende maatregelen om ervoor te zorgen dat de externe partijen aan welke uw gegevens worden overgedragen, een adequaat niveau voor bescherming van persoonsgegevens bieden.

 

6 Het wissen van gegevens

 

Persoonsgegevens die wij hebben opgeslagen, worden gewist, indien één of meerdere van de volgende gebeurtenissen optreedt:

 • u hebt uw toestemming voor gegevensverwerking herroepen;
 • gegevens zijn niet meer nodig om het doel van de gegevensopslag te bereiken; of
 • opslag is of wordt onwettig vanwege andere wettelijke redenen.

Indien uw gegevens worden gewist of geblokkeerd, bent u echter niet meer in staat om bepaalde services te gebruiken. Wij wissen geen gegevens, als en in de mate waarin wij wettelijke verplichtingen hebben ten aanzien van registratie.

 

7 Uw rechten

 

Op uw verzoek informeren wij u welke van uw persoonsgegevens bij ons zijn opgeslagen. Informatie kan ook elektronisch worden verstrekt. Op uw verzoek corrigeren, blokkeren of wissen wij uw persoonsgegevens die bij ons zijn opgeslagen. Uw recht op het wissen van persoonsgegevens kan zijn uitgesloten door wettelijke verplichtingen ten aanzien van registratie. U hebt te allen tijde het recht op het herroepen van uw toestemming voor de verwerking van uw persoonsgegevens met gevolgen voor de toekomst. Herroeping is niet van invloed op de wettigheid van gegevensverwerking die optreedt voordat de toestemming wordt herroepen.

U hebt het recht om te eisen dat wij uw gegeven aan u beschikbaar stellen of overdragen aan andere controllers in een machineleesbare vorm, die u ons heeft verstrekt en die wij via een geautomatiseerde methode verwerken of voor welk gebruik u ons toestemming heeft verleend.

U kunt te allen tijde ook bezwaar maken tegen het gebruik, de verwerking of de overdracht van uw persoonsgegevens, met inbegrip van, echter niet uitsluitend, direct marketingdoeleinden (bijv. e-mailreclame of tijdschrift), door onze functionaris gegevensbescherming daarover in kennis te stellen (op bovenstaand adres of door een e-mail te sturen naar gegevensbescherming@large.nl). Dit heeft geen transmissiekosten tot gevolg anders dan de standaardtarieven. Na uw bezwaar te hebben ontvangen, gebruiken of verwerken wij de betreffende gegevens niet meer voor direct marketingdoeleinden en stoppen wij meteen met het verzenden van eventuele andere reclame, met inbegrip van ons tijdschrift.

U kunt ook een klacht indienen bij de verantwoordelijke toezichthouder betreffende gegevensbescherming in Hannover.

 

8 Beveiliging en encryptie

 

Wij beschermen uw persoonsgegevens tegen risico's die zijn verwant aan gegevensverwerking. Voor dit doel handhaven wij passende, geavanceerde technische en organisatorische maatregelen.

De software van onze beveiligingsserver (secure sockets layer – SSL) versleutelt al uw persoonsgegevens, zoals uw naam, adres en creditcardnummer. Dergelijke informatie kan tijdens de transmissie via het internet niet worden bekeken door onbevoegde externe partijen. De software van onze beveiligingsserver (secure sockets layer – SSL) versleutelt gegevens die u invoert, zodat deze beveiligd kunnen worden overgedragen via het internet.

 

9 Betaling via factuur – overdracht van gegevens aan Klarna

 

Door de betalingsoptie “betaling via factuur" te selecteren, verleent u toestemming dat wij de volgende persoonsgegevens kunnen verzamelen die zijn vereist voor de verwerking van de aankoop met betaling via factuur en voor het uitvoeren van een identiteits- en kredietcontrole, zoals u voornaam en achternaam, adres, geboortedatum, geslacht, e-mailadres, telefoonnummer, alsmede gegevens die zijn vereist voor het verwerken van de aankoop met betaling via factuur en die betrekking hebben op de order, zoals het aantal producten, productnummers, factuurbedrag en procentuele belastingen, en dergelijke gegevens overdragen aan Klarna GmbH, Theresienhöhe 12, 80039 München (hierna "Klarna” genoemd). Dergelijke gegevens worden overgedragen om Klarna in staat te stellen om uw aankoop te verwerken met gebruik van de betalingsmethode die u hebt geselecteerd, om u te factureren en om een identiteits- en kredietcontrole uit te voeren. Klarna heeft een legitiem belang in de overdracht van de persoonsgegevens van de koper en heeft dergelijke gegevens nodig voor doelen van het verkrijgen van informatie over de identiteit en kredietwaardigheid van de koper van de betreffende instellingen voor kredietclassificatie. U vindt aanvullende informatie over instellingen voor kredietclassificatie met welke Klarna samenwerkt in het beleid betreffende gegevensbescherming van Klarna. In verband met de beslissing om het contract te sluiten, uit te voeren of te beëindigen, verzamelt en gebruikt Klarna ook, naast het verifiëren van het adres, informatie met betrekking tot het betalingsgedrag van de koper in het verleden en waarschijnlijkheidsgegevens met betrekking tot toekomstig betalingsgedrag. Scores die Klarna berekent, zijn gebaseerd op een wetenschappelijk erkende, wiskundig-statistische methode. Voor dit doel gebruikt Klarna tevens uw adresgegevens. Indien deze berekening aantoont dat uw kredietclassificatie onvoldoende is, stelt Klarna u daarover meteen in kennis.

U hebt te allen tijde het recht op het herroepen van uw toestemming voor het gebruik van uw persoonsgegevens door Klarna, door Klarna daarover in kennis te stellen. Zelfs indien u uw toestemming herroept, blijft Klarna echter het recht hebben op het verwerken, gebruiken en overdragen van persoonsgegevens, als en in de mate die noodzakelijk is voor de verwerking van de betaling met gebruik van de services van Klarna, bij wet vereist, of is bevolen door een rechtbank of regelgevende autoriteit.

 

10 Reclame Verwijs-een-vriend

 

Wij maken gebruik van de service van Aklamio GmbH (hierna "Aklamio” genoemd) voor reclame betreffende Verwijs-een-vriend. Voor reclame betreffende Verwijs-een-vriend moet u zich registreren met uw e-mailadres bij Aklamio. Voor het doel en het bereik van gegevensverzameling en de verdere verwerking en het gebruik van gegevens door Aklamio en voor uw aanverwante rechten en instelopties om uw privacy te beschermen, raadpleeg dan het beleid betreffende gegevensbescherming van Aklamio: https://www.aklamio.com/privacy?locale=en

 

11 Wedstrijden

 

Indien u deelneemt aan een wedstrijd, verzamelen wij de persoonsgegevens die u hebt opgegeven voor de doeleinden van de wedstrijd.

Indien u een wedstrijd wint, publiceert Large Popmerchandising BVBA in het algemeen uw naam. Om u over het resultaat van een wedstrijd in kennis te stellen, sturen wij u een e-mail naar het e-mailadres dat u hebt opgegeven.

Persoonsgegevens van deelnemers worden door Large Popmerchandising BVBA verwerkt voor de wedstrijddoeleinden en voor statistische doeleinden.

Opgeslagen persoonsgegevens worden gewist, wanneer deze niet meer nodig zijn voor het houden van de wedstrijd of als opslag vanwege andere wettelijke redenen onwettig is of wordt.

 

12 Facebook Connect en Google+ Sign-In

 

Om u te registreren op onze website, kunt u gebruikmaken van "Facebook Connect," een service van Facebook Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, VS (hierna "Facebook” genoemd). Indien u zich registreert bij Facebook Connect, wordt uw profiel op onze website gekoppeld aan uw profiel op Facebook. Indien u gebruikmaakt van Facebook Connect, kunt u uw aanmeldgegevens voor Facebook gebruiken om u te registreren op onze website. In dat geval wordt uw gebruikers-ID van Facebook naar ons verzonden en gekoppeld aan uw gebruikersaccount op onze website. Daarnaast verleent u ons hierbij toestemming om u e-mails te sturen naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan uw Facebook-account. Raadpleeg het beleid betreffende gegevensbescherming van Facebook voor informatie over uw gegevens, gegevensverzameling en bescherming van uw privacy. Indien u niet wilt dat uw Facebook-profiel wordt gekoppeld aan uw gebruikersaccount, maak dan geen gebruik van Facebook Connect.

U kunt zich ook registreren op onze website met gebruik van Google+ Sign-In, een service van Google, Inc. (hierna "Google” genoemd). Indien u gebruikmaakt van Google+ Sign-In worden de door u opgegeven gegevens uitsluitend door ons verwerkt en opgeslagen voor de doeleinden van uw registratie. Het gebruik van Google+ Sign-In is onderworpen aan het beleid betreffende gegevensbescherming en de algemene voorwaarden van Google. Wanneer u gebruikmaakt van Google+ Sign-In wordt uw Google+ registratie-informatie (met inbegrip van persoonsgegevens, zoals uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en andere informatie die u hebt opgegeven als onderdeel van uw Google+ profiel) door Google overgedragen aan Large. Klik hier voor aanvullende informatie over Google+ Sign-In en over het beheer van uw Google+ toegangsrechten.

Indien u geen toestemming verleent voor een dergelijke gegevensoverdracht, gebruik dan uw Large-account in plaats van Facebook Connect of Google + Sign-In om u te registreren.

 

13 Social plug-ins

 

Wij maken gebruik van social plug-ins (hierna “plug-ins” genoemd) van sociale netwerken.

Voor meer bescherming van uw gegevens, wanneer u onze website gebruikt, zijn plug-ins niet zonder beperking in onze website geïntegreerd, maar alleen door het gebruik van een HTML-link (zogenaamde "shariff plugin"). Dit type integratie verzekert dat alleen door het gebruik van onze website er nog geen verbinding met de service van de sociale netwerkprovider tot stand wordt gebracht. Als u op een knop van een sociaal netwerk klikt, wordt er een nieuw venster geopend en toegang tot de pagina van de serviceprovider, waar u dan (waar van toepassing, na het invoeren van uw aanmeldingsgegevens) kunt klikken op bijvoorbeeld de knop Leuk of de knop Delen.

Voor het doel en het bereik van gegevensverzameling en de verdere verwerking en het gebruik van gegevens door sociale netwerkproviders op hun betreffende websites, en voor uw aanverwante rechten en instelopties om uw privacy te beschermen, raadpleeg dan het beleid betreffende gegevensbescherming van de volgende providers:

 

http://www.facebook.com/policy.php

https://www.google.com/intl/nl/policies/  

http://pinterest.com/about/terms

https://twitter.com/nl/privacy

https://www.whatsapp.com/legal/#privacy-policy

 

14 Userlike live chat

 

Onze website biedt de optie Userlike, software voor een live chat van de onderneming Devcores UG (haftungsbeschränkt, beperkte aansprakelijkheid) (hierna "Userlike” genoemd). Userlike maakt gebruik van cookies die worden opgeslagen op uw computer en persoonlijke gesprekken met u mogelijk maken in de vorm van realtime chats op de website. Wanneer u de chat-functie gebruikt, de chat, worden ook de bekeken pagina's verzameld, verwerkt en opgeslagen door Userlike in Duitsland. Klik hier voor aanvullende informatie over het beleid betreffende gegevensbescherming van Userlike.

 

15 Cookies en traceren

 

Cookies zijn tekstbestandjes die door uw browser op de vaste schijf van uw computer worden opgeslagen. Onze cookies bevatten geen enkele persoonlijke informatie en zijn alleen bestemd voor navigatie- en herkenningsdoeleinden.

Wij gebruiken twee typen cookies: “permanente cookies" die gedurende een langere periode op uw computer blijven staan, en “sessiecookies" die onmiddellijk worden verwijderd, zodra u uw browser sluit. Permanente cookies helpen ons om u te herkennen, wanneer u de volgende keer onze website bezoekt. Indien gewenst, kunt u dergelijke cookies echter handmatig verwijderen uit uw browser. Sessiecookies zijn voor u belangrijk, zodat u tijdens uw bezoek bijvoorbeeld producten in uw winkelwagen kunt leggen en om die producten in uw winkelwagen te houden, totdat u gereed bent om uw order te plaatsen. Cookies helpen ons ook bij het analyseren van hoe klanten onze online shop gebruiken. Daardoor kunnen wij de online shop doorlopend optimaliseren en verbeteren.

De meeste browsers accepteren cookies standaard. U kunt sessiecookies en permanente cookies onafhankelijk van elkaar toestaan of blokkeren door de juiste beveiligingsinstellingen in uw browser te selecteren. Indien u cookies blokkeert, kunnen bepaalde elementen van onze website onder bepaalde omstandigheden niet meer beschikbaar voor u zijn en worden sommige websites mogelijk niet correct weergegeven.

 

15.1 Google Analytics

 

Onze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice van Google. Google Analytics maakt gebruik van cookies die worden opgeslagen op uw computer en een analyse van het gebruik van de website door u mogelijk maken.

Informatie over het gebruik door u van deze website dat is gegenereerd door cookies, wordt in het algemeen overgedragen naar een server van Google in de Verenigde Staten en daar opgeslagen. Indien IP-anonimisering op deze website is ingeschakeld, wordt uw IP-adres door Google echter eerst ingekort in de lidstaten van de Europese Unie of in andere staten die het Verdrag betreffende de Europese Economische Ruimte hebben ondertekend. Let erop dat Google Analytics op deze website is geconfigureerd, zodat IP-adressen anoniem worden getraceerd (zogenaamde IP masking, IP-maskering). [GSM8] Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres naar een Google-server in de Verenigde Staten overgedragen en daar gemaskeerd. Namens de operator van deze website gebruikt Google die informatie om het gebruik van de website door u te analyseren, om rapporten over websiteactiviteiten samen te stellen en om aanvullende services te bieden aan de operator van de website met betrekking tot het gebruik van de website en van het internet. Het IP-adres dat uw browser heeft verzonden in verband met Google Analytics wordt niet samengevoegd met enige andere gegevens van Google. U kunt cookies blokkeren door de betreffende instellingen in uw browser te selecteren; let er echter op dat, indien u cookies blokkeert, u wellicht niet meer alle functies van deze website volledig kunt gebruiken.

Wij maken ook gebruik van reclame-elementen van Google Analytics om indrukken te traceren in het weergavenetwerk van Google. Voor dit doel worden websitegegevens aangevuld met niet-persoonlijke gegevens van onze Google-reclameproducten.

U kunt het traceren van gegevens over het gebruik van de website door u (inclusief uw IP-adres) dat is gegenereerd door cookies en het traceren van gegevens van Google-reclameproducten en het verwerken van dergelijke gegevens door Google voorkomen door een browser-plug-in te installeren die beschikbaar is op de volgende link: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl.

 

15.2 Google Conversion Tracking

 

Het succes van onze reclamecampagnes met gebruik van Google Adwords wordt gemeten door Google Conversion Tracking, een hulpmiddel van Google Inc., 1600 Amphitheater Pkwy., Mountain View, CA 94043 (hierna "Google” genoemd). Als u door een Google-reclame naar onze website bent doorgestuurd, wordt een cookie op uw computer geplaatst. Via dergelijke cookies ontvangen wij feedback over welke producten en services onze klanten op onze websites gebruiken. Na 30 dagen worden de cookies automatisch verwijderd. In dit verband worden er geen persoonsgegevens aan ons overgedragen. Indien u cookies voor conversietracering wilt uitschakelen, kunt u de juiste instellingen in uw browser selecteren, zodat cookies uit het domein "googladdservices.com" worden geblokkeerd.

 

15.3 Google remarketing

 

Wij maken gebruik van Google remarketing voor onze online shop. Dat is een programma van Google voor op belangstelling gebaseerde reclame. Op basis van cookies die gedurende eerdere bezoeken aan onze online shop voor dit doel werden opgeslagen, kunnen we online reclames uitvoeren die zijn gericht op de belangstellingen van gebruikers. Dergelijke reclames zijn bestemd voor producten die u al hebt bekeken of voor producten voor welke u mogelijk belangstelling hebt op basis van uw aankoop- en browsinggedrag.

Natuurlijk kunt u het gebruik van cookies door Google voor die doeleinden uitschakelen: https://adssettings.google.com/authenticated?hl=nl#display_optout

U kunt daarentegen ook het gebruik van cookies door externe partijen in het algemeen uitschakelen: http://www.networkadvertising.org/choices/

U treft aanvullende kennisgevingen en informatie over het beleid betreffende gegevensbescherming van Google hier aan: http://www.google.nl/intl/nl/policies/privacy/

 

15.4 Criteo retargeting

 

Wij maken gebruik van retargeting-technologie van Criteo GmbH, Gewürzmühlstr. 11, 80538 München, (bierna "Criteo” genoemd), voor onze website. Deze technologie verzamelt informatie over het browsinggedrag van websitebezoekers voor marketingdoeleinden in een anonieme vorm en plaatst cookies voor dit doel. Daardoor kan Criteo het browsinggedrag analyseren en op die basis speciale productaanbevelingen weergeven in de vorm van passende reclame-banners, wanneer andere websites worden bezocht. Nooit kunnen anonieme gegevens worden gebruikt voor het identificeren van websitebezoekers. Gegevens die zijn verzameld door Criteo, worden alleen gebruikt voor het verbeteren van geadverteerde producten en services. Iedere weergegeven banner omvat in de rechter onderste hoek een kleine "i" (die betekent “informatie”). Wanneer u er met uw muis over beweegt, gaat deze open en wanneer u erop klikt, gaat u naar een pagina waar het systeem wordt uitgelegd en uitschakeling wordt aangeboden. Indien u op “opt-out” klikt https://www.criteo.com/privacy/ wordt een afmeldingscookie geplaatst om te voorkomen dat dergelijke banners in de toekomst worden weergegeven. Gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt of overgedragen aan externe partijen.

U treft hier aanvullende informatie over het beleid betreffende gegevensbescherming van Criteo aan: https://www.criteo.com/privacy/

 

15.5 Facebook Pixel

 

Op onze website maken wij gebruik van Facebook Custom Audience Pixel, een service van Facebook. Er wordt een cookie geplaatst, waardoor wij kunnen begrijpen hoe onze marketing op Facebook wordt ontvangen en hoe deze kan worden verbeterd.

Als uw gedrag bijvoorbeeld kan worden getraceerd nadat u naar een website van een verkoper bent doorgegaan door te klikken op een Facebook-advertentie. Het doel is om de doeltreffendheid van Facebook-reclames te analyseren voor statistische en marktonderzoeksdoeleinden en daarnaast de toekomstige marketing te optimaliseren.

Gegevens die in dit verband worden verzameld, zijn anoniem voor ons en bieden ons dus de mogelijkheid om niet te interfereren met bijvoorbeeld uw identiteit. Gegevens worden door Facebook echter opgeslagen en verwerkt, zodat deze kunnen worden gekoppeld aan uw gebruikersprofiel en Facebook kan dergelijke gegevens gebruiken voor zijn eigen reclamedoeleinden in overeenstemming met het beleid betreffende het gebruik van gegevens van Facebook (https://www.facebook.com/about/privacy/). Daardoor kunnen Facebook en zijn zakenpartners in staat zijn om reclame binnen of buiten Facebook uit te voeren.

 

15.6 Dynatrace Performance Monitoring

 

Wij maken op onze website gebruik van Dynatrace Performance Monitoring (prestatiebewaking), een internetservice van Dynatrace LLC. De service bewaakt de prestaties van internettoepassingen. Wanneer de service wordt gebruikt, worden uw gegevens onmiddellijk anoniem gegenereerd. Hier treft u aanvullende informatie aan over gegevensbescherming bij Dynatrace Performance Monitoring:

www.dynatrace.com/company/terms-and-conditions/privacy

 

15.7 Salesforce Commerce Cloud Analytics

 

Wij maken voor onze website gebruik van Salesforce Commerce Cloud Analytics, een service van Salesforce Germany GmbH. De service beheert gegevens van gebruikerstransacties van onze website. Verzamelde en geïndexeerde gegevens kunnen worden geanalyseerd. Geïndexeerde gegevens kunnen bijvoorbeeld worden gecategoriseerd of geaggregeerd, getoond in verschillende schema's en grafieken, of worden aangevuld met extra gegevens of informatie.

Hier treft u aanvullende informatie aan over de privacy van gegevens bij salesforce:

https://www.salesforce.com/nl/company/privacy/

 

15.8 Crashlytics


Large maakt gebruik van de Crashlytics service van Google (Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) om informatie te verzamelen over fouten er crashes bij het gebruik van onze iOS en Android apps. Hierdoor kunnen we onze apps beter en stabieler maken. Crashlytics verwerkt gegevens zoals het Android device ID van je toestel. Deze door onze app verzamelde gegevens worden opgeslagen op de Crashlytics servers in de VS. Meer informatie over gegevensbescherming vind je op de Crashlytics website http://try.crashlytics.com/terms/.