Meer product informatie

Variations

Uit voorraad leverbaar

Bezorging pakket circa 22 april 2021 - 23 april 2021

Delen

Sea Shepherd

SEA SHEPHERD' is opgericht in 1977 en vecht voor het behoud van de oceanen en hun biodiversiteit. Ze gaan de illegale walvisvangst en visserij tegen, voeren campagne voor de bescherming van allerlei bedreigde diersoorten en ruimen met behulp van hun vrijwilligers stranden en watergebieden op. Sea Shepherd gebruikt innovatieve, directe actietactieken om illegale activiteiten op de zee te onderzoeken, te documenteren en waar nodig in te grijpen om ze op te sporen en te bestrijden.

Der Grüne Knopf

De Grüner Knopf is een door de overheid gecontroleerd, wereldwijd keurmerk dat in 2019 werd gelanceerd. Het kenmerkt sociaal en ecologisch duurzaam textiel dat door verantwoordelijke bedrijven op de markt wordt gebracht. De staat bepaald de criterea en voorwaarden van het keurmerk. De Grüner Knopf word in opdracht van het Bondsministerie voor Economische Samenleving en Ontwikkeling (BMZ) toegekend.

De Global Organic Textile Standard (GOTS)

De Global Organic Textile Standard (GOTS) is de toonaangevende standaard voor het verwerken van textiel gemaakt van biologisch geproduceerde, natuurlijk vezels. Op hoog niveau definieert deze norm de milieueisen voor de hele textielproductieketen en vereist de naleving van sociale criteria. Meer informatie vind je op www.global-standard.org

EMP Organic Cotton

De certificering van biologisch katoen garandeert de ecologische teelt van de vezel. Biologisch katoen is geproduceert en geoogst volgens de richtlijnen van biologische landbouw. Het gebruik van genetisch gemodificeerde zaden is verboden. In tegenstelling tot de conventionele katoenteelt is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen verboden. Om de natuurlijke bodemvruchtbaarheid te behouden en te verbeteren wordt gebruik gemaakt van mest en compost. Om insecten weg te houden, worden er andere planten bij geplant. Zo worden er bijvoorbeeld zonnebloemen rond de katoenvelden in West-Afrika geplant. Deze trekken ongedierte aan zoals de katoenkever en voorkomen zo besmetting van de katoenplanten. Daarnaast beoefenen de boeren de vruchtwisseling. Dit betekent dat katoen wordt geteeld in afwisseling met andere gewassen zoals tomaten of paprika's, enz. Dit dient ook voor de verzorging van de bodem en voorkomt de verspreiding van plagen en ziekten.

Artikelbeschrijving

- naam van de organisatie "Sea Shepherd" op de rechtermouw
- capuchon met trekkoord
- zomen van ribstof
- kleine print op de linkerborst
- grote print op de achterkant
- print in de nek
- met de hand gemaakt
- gemaakt van 100% biologisch katoen

Met de aanschaf van deze trui doneer je 13,00 euro aan Sea Shepherd.

For the oceans!

Om milieutechnische redenen worden er geen plastic zakken gebruikt bij de verzending van dit artikel.

Algemeen

Artikelnr. 385874
Kleur zwart
Brand Sea Shepherd
Effecten/Bijzonderheden Trekkoord
Patroon effen
Buitenmateriaal 100% katoen (organisch katoen)
Pasvorm/Tops Regular
Artikelonderwerp Basics, Casual wear, Rock wear, Street wear
Verzorgingsinstructies Machinewasbaar
Producttype Trui met capuchon
Releasedatum 23-10-2018
Geslacht Mannen

Onze aanbevelingen voor jou