Wovenwar

Als een band aan de rand van een afgrond staat, zijn er maar twee opties: opgeven of doorgaan. Na de arrestatie van Tim Lambesis, de zanger van As I Lay Dying, moesten de overgebleven bandleden deze moeilijke beslissing maken. De pioniers van de metalcore hebben weliswaar de band As I Lay Dying opgegeven, maar ter vervanging wacht er een nieuwe, krachtigere band op ons: WOVENWAR. De nieuwe zanger van de band, Shane Blay, heeft duidelijk verstand van z'n vak!

Maar als je denkt dat de bandleden van Wovenwar slechts de stijl van As I Lay Dying imiteren en meerijden op het succes van de vorige band, heb je het volledig mis. Wovenwar staat garant voor helder zangwerk, aanstekelijk gitaarspel en een verdraaid duistere atmosfeer - moderne metal, tot in de perfectie. De jongens hebben misschien wel wat van hun bruutheid ingeleverd, maar ook het niveau opgekrikt wat betreft de melodieën en de songstructuur: iedere track zit direct in je hoofd en blijft daar een lange tijd hangen. Nummers zoals "Tempest" en "Sight of Shore" zijn daar goede voorbeelden van. Het gitaarspel zal de liefhebbers van moderne metal geweldig in de oren klinken - snel, aanstekelijk en uiterst doeltreffend. Wanneer de fantastische stem van Shane te horen is, besef je dat het verlies van As I Lay Dying ook goede kanten heeft - immers zouden we anders nooit Wovenwar hebben gehoord.

Wovenwar is een onmisbare must voor de liefhebbers van As I Lay Dying en moderne metal. Dankzij hun ervaring zijn de bandleden stuk voor stuk uitgegroeid tot doorgewinterde muziekveteranen en leveren ze geweldige shows. Zanger Shane Blay is absoluut geen nieuwkomer - hij tourde eerder al de hele wereld over met z'n band Oh, Sleeper. Wovenwar is een band die bestaat uit buitengewone muzikanten die precies weten wat ze doen - de perfecte muziek maken voor de liefhebbers van melodieuze metal. Natuurlijk hebben ook een Wovenwar EMP Online Shop, naast onze As I Lay Dying EMP Online Shop. Wat dacht je bijvoorbeeld van het debuutalbum "Wovenwar"? Er is bij ons ook een toepasselijk zwart Wovenwar Logo T-shirt en een tanktop verkrijgbaar. Waar wacht je nog op? Schaf het album en een bijpassend kledingstuk aan en luister naar Wovenwar - je zult er geen spijt van krijgen!

Lees verder