Wonder Woman

Ze is sneller dan Mercury en sterker dan Hercules - we hebben het natuurlijk over Wonder Woman. De stripheldin maakte haar eerste verschijning in 1941 en startte een indrukwekkende carrière als allereerste vrouwelijke superheld ooit. Ze is medeoprichter van de Justice League of America en samen met Superman en Batman onderdeel van de 'Big Three' striphelden van DC Comics.

In de jaren veertig bestonden er eigenlijk alleen maar mannelijke superhelden in de stripwereld, wat tot enige irritatie leidde bij psycholoog, feminist en stripliefhebber William Moulton Marston. Aan tafel bij de baas van All American Comics, kwam hij met het voorstel een vrouwelijk personage te introduceren met veel charme en de kracht van Superman: Wonder Woman. De echte naam van de superheldin is eigenlijk Diana, een Amazoneprinses van het eiland Themyscira. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stortte een Amerikaanse piloot neer op het eiland. Toen zijn gezondheid hersteld was en hij terugkeerde naar huis, ging Diana, gekleed als een legersecretaresse onder de naam Diana Prince, met hem mee. Als Wonder Woman ging ze de strijd aan met de nazi's, waar niet alleen haar superkrachten goed van pas kwamen, maar ook haar wapens. Ze draagt twee onverwoestbare armbanden waarmee kogels geweerd kunnen worden en heeft een lasso bij zich die de waarheid afdwingt van iedereen die ermee in aanraking komt. Het idee voor de lasso kwam van de initiatiefnemer van Wonder Woman, Marston, die tevens de uitvinder is van de leugendetector. De superheldin kent slechts één zwakte: ze verliest al haar superkrachten wanneer ze wordt vastgebonden door een man. Met de heruitgave "The New 52" van DC Comics, onderging Wonder Woman een drastische verandering. Het nieuwe verhaal is vooral gericht op de strijd van de Griekse goden om de Olympus. In dit verhaal is ze de dochter van Zeus, de vader van de goden. Dit verhaal zal ook worden verteld in de film die werd aangekondigd voor 2017.

We kunnen alvast een eerste blik werpen op de beeldschone Amazone in de film Batman vs. Superman. En natuurlijk kun je jezelf alvast voorzien van een grote hoeveelheid aan fanmerchandise dankzij onze EMP Online Shop. We hebben bijvoorbeeld een stijlvolle Wonder Woman hoodie, Wonder Woman sokken, een Wonder Woman portemonnee en ook een fraaie Wonder Woman armband die je zal beschermen tegen het kwaad klaarliggen voor je.

Lees verder
Pagina van 2