Quentin Tarantino

Quentin Tarantino is een meester als het aankomt op gewelddadig plezier - natuurlijk alleen in zijn grandioze films. De filmfreak, regisseur, producent, draaiboekauteur en acteur leeft voor zijn films, waar hij complete werelden omheen heeft gevormd, die bijzonder geliefd zijn bij iedere filmliefhebber. Op zestienjarige leeftijd verliet hij z'n school en bekeek hij vrijwel elke film die toen bestond. Hij was toentertijd altijd te vinden in plaatselijke bioscopen, op zoek naar inspiratie. Tarantino nam alles in zich op en vergaarde zo een enorme en bewonderenswaardige filmkennis - hij herkent de kleinste details in films, die de meeste mensen zullen ontgaan. Quentin Tarantino is een zogenaamde 'wandelende filmencyclopedie'.

De allereerste film van Tarantino werd in 1987 uitgebracht met de titel "My Best Friend's Birthday". Maar Tarantino heeft op weg naar het grote succes ook veel tegenslagen moeten verwerken: de helft van de film werd verwoest door een brand in de snijruimte. In plaats van gefrustreerd te raken, benutte Tarantino zijn woede en ontwierp hij nieuwe draaiboeken, die in het begin helaas weinig respons kregen. De grote doorbraak werd pas geboekt in 1992 met de uitgave van de absolute gangster-klassieker "Reservoir Dogs". Sindsdien is de cultstatus van Tarantino alleen maar gegroeid.

Met films zoals "Pulp Fiction" en "Jackie Brown", werd de positie van Tarantino nog meer onderstreept. Quentin is een onstopbaar genie - en gelukkig maar! Ook met "Django Unchained" bewees hij opnieuw dat al die uren in de bioscoop het meer dan waard waren.

Als je net zoals wij ook een liefhebber bent van Quentin Tarantino, neem dan eens een kijkje in onze EMP Tarantino Shop! Daar hebben we T-shirts, truien en een heleboel soundtracks voor je klaarliggen.

Lees verder