Merchandise van Suicide Silence

De Amerikaanse deathcoreband band Suicide Silence zette met de uitgave van haar eerste drie albums de deathcore-wereld op z'n kop. De band werd in 2002 opgericht in Riverside in het zonnige Californië, maar had meteen vanaf het begin af aan al geen zin in het maken van zonnige muziek, zoals de bandnaam stiekem al doet vermoeden. Het album "The Cleansing" werd vijf jaar na de oprichting van de band uitgebracht en sloeg in als een granaat. Het werk bestaat uit dertien enorm brute, monsterlijke nummers en legde, mede door de gruwelijke stem van frontman Mitch Lucker, de lat direct al behoorlijk hoog. Suicide Silence scoorde veel punten met onder andere het nummer "The Price of Beauty". Er werd dan ook een videoclip voor het nummer gemaakt. Met de zin "Pull The Trigger Bitch" van het nummer "No Pity For A Coward", had de band een slogan gevonden voor haar liveoptredens. Suicide Silence haalt de trekker over en schiet, wat betekent dat de band alles overheeft voor het publiek. Met "No Time To Bleed" ging Suicide Silence verder waar ze was gestopt. Het was een liveopname met zo'n heftig en overtuigend muziekgeluid, dat zelfs de internationale muziekwereld de band kon horen. Alle ogen en oren werden gericht op Riverside, de thuisplaats van de band, in afwachting van wat er nog meer vandaan zou gaan komen. Met het derde album "The Black Crown" overtrof Suicide Silence zichzelf opnieuw. Het album bestaat uit elf tracks vol haat, agressie en woede, en klinkt zelfs nog indrukwekkender dan de vorige albums van de band. De daaropvolgende concerten, met name het optreden tijdens het 'With Full Force' muziekfestival in 2012, toonden aan dat Suicide Silence bereid is ieder willekeurig podium volledig af te breken, waardoor de band verzekerd was van nog vele opvolgende successen. Maar ieder succesverhaal kent ook tegenslagen. Op 1 november 2012 kwam zanger en deathcore-legende Mitch Lucker te overlijden in een tragisch motorongeluk, en wilde de band er bijna mee gaan stoppen. Maar eerst zou Suicide Silence "The Mitch Lucker Memorial Show" nog gaan spelen op 21 december 2012, in het Fox Theater in Californië, ter nagedachtenis aan Mitch Lucker. De bandleden speelden hun nummers met meerdere gastvocalisten, zoals het nummer "Unanswered" met gastzanger Phil Bozeman van Whitechapel. Op die avond traden Ricky Hoover, Jonny Davy, Eddie Hermida, Robb Flynn en Randy Blythe, om er maar een paar te noemen, samen op met Suicide Silence. Kort daarna werd het emotionele concert uitgebracht op cd en dvd. Zou dit dan het einde betekenen van Suicide Silence? Gelukkig niet!

Met Herman "Eddie" Hermida van All Shall Perish, heeft een oude vriend van de band de positie van Mitch Lucker overgenomen. Zo zou Mitch het hebben gewild. Vanzelfsprekend hadden de liefhebbers van de band hoge verwachtingen, en bewees Suicide Silence met "You Can't Stop Me" een vooruitziende blik te hebben. Het album is een echte sloper die direct te voelen is in het beenmerg. Mitch leeft niet alleen voort in onze herinneringen en op de eerdere werken van de band, maar ook in het nummer "You Can't Stop Me", waarvan belangrijke stukken tekst werden geschreven door Mitch. Suicide Silence is terug!

We kijken uit naar de toekomst van Suicide Silence en kunnen niet wachten tot deze band weer in Europa te horen en te zien is. In onze EMP Suicide Silence Online Shop zijn shirts, sweaters, mokken en cd's van deze waanzinnige band vinden.

Lees verder