Stone Sour CD albums

Stone Sour is een alternative metalband uit de Verenigde Staten, die in 1992 werd opgericht door Corey Taylor, de zanger van Slipknot. Na een aantal demo-opnames tussen 1992 en 1997, zette Corey het project in de ijskast. Toen Josh Rand de zanger in 2002 benaderde met een aantal ideeën voor wat nummers, werd Stone Sour weer uit de ijskast gehaald.

In 2002, tien jaar na de oprichting van de band, bracht Stone Sour het debuutalbum "Stone Sour" uit. Het album bevatte twee nummers die werden genomineerd voor een Grammy in de categorie "Best Metal Performance".
Het tweede album van de band, Come What(Ever) May, was ook een echte knaller en werd door het heavy metal tijdschrift Metal Hammer verkozen tot album van het jaar 2006.

Om de fans de kans te geven mee te doen aan het creatieve proces dat vooraf ging aan het derde album "Audio Secrecy", opende Stone Sour een officiële Twitter-pagina waarop commentaar kon worden gegeven.
De band deed hetzelfde toen ze in de lente van 2012 begon te werken aan het vierde album. Het tweedelige album heet House Of Gold And Bones en bevat 24 nummers.

Volgens haar eigen woorden, is Stone Sour toegewijd aan het maken van melodieuze hardrock met inhoud en initiatief. Muzikaal gezien laat de band zich beïnvloeden door bands zoals The Beatles, Led Zeppelin, Metallica en Alice in Chains. De karakteristieke stem van Corey Taylor zal voor de fans van Slipknot herkenbaar klinken en definieert het geluid van Stone Sour: melodieus met zuiver zangwerk, maar natuurlijk ook met geschreeuw, gebrul en gegrom!

Lees verder