Helloween

Waanzinnige powermetal uit Duitsland!

De band Helloween is zonder twijfel één van de meest belangrijke powermetalbands aller tijden. Dat valt niet te ontkennen! De band werd in 1984 door Markus Grosskopf en Kai Hansen opgericht in Hamburg, Duitsland. Een jaar later kwam Michael Kiske bij de band als zanger en werd Helloween steeds populairder. Naast het debuutalbum "Walls Of Jericho", zijn ook de twee "Keeper Of The Seven Keys"-albums nog altijd absolute favorieten onder de fans. Na "Pink Bubbles Go Ape" en "Chameleon" verliet Kiske de band, en nam Andi Deris zijn plaats in. Andi speelt nu nog steeds in de band en de wissel heeft er niet voor gezorgd dat Helloween haar kwaliteiten is kwijtgeraakt. De band begon simpelweg aan een nieuw hoofdstuk in haar carrière en ging terug naar de roots van de powermetal, nog altijd richting een succesvolle toekomst. Albums zoals "Rabbit Don't Come Easy", "Gambling With The Devil" of "Straight Out Of Hell" spreken voor zichzelf en laten horen dat Helloween nog net zo aanstekelijk, betoverend en indrukwekkend klinkt als altijd. Powermetal gemaakt in Duitsland!

De reis is nog lang niet voorbij

Om de 30ste verjaardag van de band te vieren, hebben de veteranen "My God-Given Right" (Nuclear Blast) uitgebracht: een verdomd indrukwekkend 14e studioalbum! Zoals gebruikelijk werkte Helloween samen met de uiterst competente Charlie Bauerfeind (Blind Guardian, Hammerfall etc.) in zijn MiSueno Studio. Het resultaat is een absoluut meesterwerk, dat een perfecte toevoeging is aan de uitgebreide discografie van de band. Tracks zoals „Battle’s Won“, „Lost In America“ of „Claws“ zijn de hits op het album, die erg geliefd worden door de fans. Andi Deris, Markus Grosskopf, Michael „Weiki“ Weikath, Sascha Gerstner en Daniel „Dani“ Loeble zijn simpelweg fantastische muzikanten!

Naast de legendarische albums van Helloween, hebben we in onze Official EMP Helloween Online Shop ook nieuwere werken van de band, ook in digipak. Daarbij hebben we allerlei soorten merchandise, waaronder zelfs artikelen voor kinderen.

Lees verder