Punk rock meets Irish folk.
Het begon allemaal 1997 in Molly Malone's - een pub in Los Angeles. Zanger en gitarist Dave King speelde regelmatig in de pub, uiteindelijk samen met andere muzikanten en ze vormden een band - Flogging Molly. De combinatie van gitaar, bas en drums met traditionele Ierse instrumenten zoals de viool, mandoline en accordion gaf een muzikale mix van folklore en punkrock, ook Celtic punk genoemd. Er volgden optredens en albums, die Flogging Molly ook buiten Californie bekend maakten.
De mega hit "Drunken Lullabies"Met hun album "Drunken Lullabies" en de daarbij behorende single maakten ze echt naam. De opvolger "Within a mile of home" kon makkelijk meekomen met het succes. "Float" en "Speed of darkness volgden, en daarmee bewijzen Flogging Molly dat ze nog steeds geweldige muziek maken. Hun concerten zijn één en al dansbare folk punk. Maar af en toe laten de Amerikanen hun Ierse roots merken op een zachtere manier.
De 7-koppige band uit Californie is regelmatig te zien op festivals en concerten over de hele wereld, waar ze weten hoe ze live het publiek aan het feesten krijgen. De merchandise in de EMP Flogging Molly online shop is de kers op de taart. Veel plezier met rondkijken!
Lees verder