Faith No More

De troon van de jaren 90 crossover is in goeie handen: Faith No More wordt gezien als een oprichter van het genre. Samen met de Red Hot Chili Peppers heeft Faith No More het genre uitgevonden en betekenis gegeven. Het album "The Real Thing" was toentertijd met een mix van pop, hardrock, metal, funk en psychedelic ontzettend vernieuwend. Deze eclectische combinatie zorgde samen met de stem van Mike Patton voor een explosief geluid dat veel mensen wist te overtuigen, en het album sloeg dan ook in als een bom.

In 1992 kwam het veelzijdige meesterwerk "Angel Dust" uit, dat alles dat we toen hadden gehoord van de crossover overtrefte. De muziekstijlmix van de band werd zelfs nog aparter en het materiaal complexer, maar toch toegankelijker - een indrukwekkende balanceeract die de test der tijd heeft doorstaan. "Angel Dust" is zonder enige twijfel een parel van een album. Met een middelvinger als groet aan de mainstream, bracht Faith No More daarna de albums "King For A Day... Fool For A Lifetime" en "Album Of The Year" uit, waarop de muzikanten weer aan de haal gingen met verschillende muziekgenres en altijd explosief blijven. Indrukwekkend materiaal van hoge kwaliteit!

Als jij een fan bent van Faith No More, kom dan eens op bezoek in de EMP Faith No More Online Shop, waar we alle albums van de band hebben voor je.

Lees verder