Moreel gezien begeeft Dexter zich op glad ijs. Maar er moet toch iemand zijn die het vieze werk doet, nietwaar? Een kleine bloedspetter is genoeg om ervoor te zorgen dat Dexter vijf minuten later weet wat er gebeurd is op het plaats delict, wie de betrokkenen zijn en wat het antwoord op de vraag van het leven is... Nou ja, schrap dat laatste maar, ook Dexter weet daar geen antwoord op. Maar op de andere vlakken doet hij het verdomd goed! Laten we bij het begin beginnen. De serie "Dexter" gaat over Dexter Morgan, die overdag werkt als bloedspattenanalyst in een forensisch laboratorium. Dit is geen gebruikelijke baan, maar wel een belangrijke. Het klinkt een beetje vreemd, maar je went vanzelf aan het idee. Voor Dexter is dit werk echter slechts een middel om zijn doel te bereiken. Hij is een psychopaat met regels, die criminelen op doordachte wijze om het leven brengt. Gelukkig herkende zijn vader, Harry, de problemen van Dexter al op jonge leeftijd en kon hij er sturing aan geven.

Psychopaat Dexter

Maar wat moet je doen, wanneer je weet dat je stiefzoon een psychopaat is? Stop je hem in een dwangbuis? Dat kon Harry, die trouwens politieagent is geweest, niet over zijn hart verkrijgen. Hij leerde Dexter een aantal regels, een soort code, waar Dexter zich de rest van zijn leven aan zou proberen te houden. Iedere keer wanneer Dexter de drang krijgt iemand te vermoorden, zoekt hij een crimineel op die de dood verdient. Zware criminelen, die door de mazen van de wet geglipt zijn. Natuurlijk komt zijn baan hem perfect uit: hij analyseert de bloedspetters, trekt het DNA na in de database, en heeft op die manier al snel een volgend potentieel slachtoffer gevonden waarop hij zijn moordlust kan botvieren. Zo heeft de politie minder werk te doen, blijven onschuldigen in leven en de straten schoon en veilig. Harry dacht dat dit de beste manier was om Dexter met zijn probleem om te laten gaan. Echter maken zelfs ervaren, professionele moordenaars soms fouten, en komen Dexters collega Doakes en zijn eigen zus zodoende steeds dichter in de buurt van de waarheid. Maar Dexter zou Dexter niet zijn als hij ook voor deze situatie geen oplossing had bedacht...

In onze Dexter Online Shop kun je allerlei soorten merchandise vinden die bij de serie hoort. Wat dacht je bijvoorbeeld van een shirt of top met print van Dexter? Naast kleding met prints van de serie, hebben we ook mokken van Dexter en nog veel meer. Zien we elkaar bij het volgende bloedbad?
Lees verder