Cannibal Corpse

Fucking Death Metal uit Buffalo - VS: al sinds 1988 levert de legendarische band Cannibal Corpse hun brute en technisch verfijnde stijl van muzikale chaos. De gekte begon natuurlijk met het debuut "Eaten Back to Life" waar vele metalliefhebbers wereldwijd dolzinnig van werden. Afgezien van de muziek, heeft Cannibal Corpse ook een indruk achtergelaten met de artwork die gebruikt werd voor de covers van de albums. Helaas werd de zelf-verslindende zombie op de hoes van het eerste Cannibal Corpse-album slachtoffer van Amerikaanse censuur.

En met "Butchered at Birth" werd de traditie van censurering in leven gehouden... Toch is de muziek op "Butchered at Birth" van hoogwaardige kwaliteit. Na de uitgave van dit album ging de band voor de eerste keer op tournee door Europa om daar een ravage aan te richten met harde beats, bizarre riffs en listige pauzes.

De grote doorbraak van de band kwam met de uitgave van het album "Tomb of the Mutilated". Het is jammer dat de eerste drie albums in Duitsland verboden werden, maar albums zoals "The Bleeding", "Vile" en "Bloodthirst" zijn minstens net zo ziek en gek. Hoe het ook zij, gelukkig is de cultstatus van Cannibal Corpse sterker dan ooit!

Hou je echt van Cannibal Corpse? Neem dan een kijkje in de Large-webshop, waar je diverse shirts, sleutelhangers, armbanden en andere CC-merchandise kunt vinden, evanals natuurlijk alle albums van Cannibal Corpse!

Lees verder