Aladdin

Als je drie wensen zou kunnen doen, net zoals Aladdin, zou je dat dan niet absoluut waanzinnig vinden? Disney vond dit idee ook waanzinnig en besloot een kindvriendelijke, geanimeerde versie van de vertellingen van Duizend-en-een-nacht te maken. Een aantal pratende dieren hier, een paar muziekstukken daar en voilà: een nieuw Disney-meesterwerk!

Het straatschoffie Aladdin krijgt een lamp in zijn bezit, die geen gewone lamp blijkt te zijn... Deze lamp is magisch en zoals gebruikelijk met magische lampen, zit er een geest in de lamp. De geest zal drie wensen van Aladdin vervullen. Boem! Alle problemen van Aladdin lijken opgelost. Maar de film leert de kijker dat een paar wensen niet altijd de oplossing voor alle problemen zijn. Deze boodschap wordt op een grappige manier overgebracht met aparte, soms vreemde figuren, zoals natuurlijk de hyperactieve geest uit de lamp. In de originele Engelse editie, is de legendarische Robin Williams verantwoordelijk voor de stem van de geest. De film is slechts 90 minuten lang, maar toen Robin Williams de microfoon in zijn handen nam, hield hij zich natuurlijk niet aan het script! Robin improviseerde met hart en ziel en voorzag Disney uiteindelijk van 16 uur aan materiaal. Dit deed hij ook nog eens tussen de opnames van "Hook" en "Toys" door, gestoord! Veel van zijn improvisaties hoor je terug in de uiteindelijke versie van Aladdin en de film werd een grote hit. Disney had er weer een pareltje bij.

Eén van de beste scenes uit de film, kun je altijd herbeleven op een jurk, direct uit onze Large webshop. De print op de jurk laat Aladdin en Jasmijn zien tijdens hun romantische vlucht op het vliegend tapijt. Op de achterkant van de jurk zie je een schitterende sterrenhemel - een absoluut top-fan merch artikel voor fans van Aladdin!

Het is trouwens handig om vaker terug te komen in onze Large webshop, want ons assortiment wordt constant uigebreid!

Lees verder