Hij is één van de allereerste superhelden van Marvel, en medeoprichter van de Avengers. We hebben het natuurlijk over Captain America! Op zoek naar merchandise van deze Amerikaanse superheld? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Captain America is samen met z'n iconische schild, z'n vrienden en z'n vijanden te vinden op bijvoorbeeld verschillende T-shirts en accessoires, en als verzamelfiguur van Funko Pop!, en zelfs op deze fantastische badjas! Alsof dat nog niet genoeg was, is exclusief bij Large ook dit fraaie "Rogers 41"-baseballshirt van Captain America verkrijgbaar.

Al sinds 1941 bestrijdt Captain America nazi's en onrecht, en is hij het ware gezicht van vrijheid en rechtvaardigheid. Nadat Adolf Hitler werd verslagen voor Captain America, was het succes van de superheld simpelweg niet meer te stoppen. De stripboeken van Captain America die samen met z'n makker Bucky verschillende spannende avonturen beleeft, waren rond de Tweede Wereldoorlog razend populair. Na de Tweede Wereldoorlog nam de populariteit van veel superhelden enigszins af, maar in de jaren zestig werd de superheld nieuw leven ingeblazen dankzij The Avengers.

Met zijn schild en bijzondere vaardigheden, is Captain America een belangrijk lid van de Avengers, en speelt hij tegenwoordig natuurlijk ook in z'n eigen films. Captain America is een essentieel onderdeel van de Marvel Cinematic Universe (MCU). In 2011 verscheen "Captain America: The First Avenger", waarin de Captain het opneemt tegen de Red Skull en z'n plannen om de wereld te veroveren dwarsboomt. De film werd in 2014 opgevolgd door "Captain America: The Winter Soldier", waarin de Captain samen met Black Widow en Falcon een samenzwering binnen de organisatie S.H.I.E.L.D. blootlegt.

De eensgezindheid duurde echter niet lang, want in "Captain America: Civil War" uit 2016 zorgen politieke complicaties ervoor dat het team uit elkaar wordt gedreven, en dat Iron Man het samen met Black Panther, Vision, Black Widow, War Machine en Spider-Man opneemt tegen Captain America, Bucky, Falcon, Scarlet Witch, Hawkeye en Ant-Man. Veel superhelden en weinig tijd - als je loyaal bent aan de Captain, laat het dan zien met passende merchandise!

Lees verder
Pagina 1 van 1