Superman

Iedereen heeft er weleens van gedroomd om sneller dan een kogel door de lucht te kunnen vliegen, maar Superman doet het. Z'n zwarte haar, strakke blauwe outfit, rode cape en natuurlijk de beroemde 'S' op z'n machtige borstkas, maken Superman tot één van de meest kenmerkende superhelden ter wereld. Terugkijkend op het begin van Superman en Clark Kent, is het duidelijk dat niemand had gedacht dat the Man of Steel zo vreselijk populair zou worden - immers verkochten de makers van Superman, Joe Shuster en Jerry Siegel, hun superheld voor een schamele $130 (Amerikaanse dollar) in 1938.

Diverse stripboeken, speelfilms, tv-series en merchandise zijn er inmiddels gemaakt van de superheld. Het meest kenmerkend zijn natuurlijk de oudere films met de legendarische Christopher Reeve in de hoofdrol als Superman - de perfecte keuze. Maar wat is het verhaal achter Superman? Het begon allemaal op de verre planeet Krypton, die werd bedreigd door een naderende catastrofe. Wetenschapper Jor-El besluit zijn zoon Kal-El naar de planeet aarde te sturen in een ruimteschip, om hem te redden.

Een buitenaards ruimteschip landt in de staat Kansas - om precies te zijn, in Smallville. Kal-El groeit op met de familie Kent - een echtpaar met een boerderij - en wordt 'Clark' genaamd. Hij merkt als snel dat hij geen gewone jongen - er zit iets speciaals verborgen in hem. Nadat hij bekend raakt met zijn superkrachten, besluit Clark om de misdaad te bestrijden. Zijn tweede identiteit zou al snel bekender worden dan zijn echte. Iedereen kent Kent als Superman - the Man of Steel. Om zijn tweede identiteit geheim te houden, werkt hij onder zijn naam Clark Kent samen met Lois Lane als verslaggever voor de Daily Planet, de belangrijkste krant in zijn stad, wat hem het voordeel biedt dat hij toegang heeft tot eerstehands informatie betreffende de activiteiten van criminelen.

Als je van superhelden en in het bijzonder van Superman houdt, moet je een kijkje nemen op de Superman-webshop van Large. Daar kun je een overvloed aan shirts, truien, riemen, DVD's, Blu-rays, schorten en petten van Superman vinden!

Lees verder
Pagina 1 van 1