Volbeat

Elvis Presley en heavy metal? Dat deze combinatie niet vergezocht is, bewijst de Deense heavy metal band Volbeat onder leiding van zanger en gitarist Michael Poulsen. De band werd in 2001 in Kopenhagen opgericht en hun muziek wordt vaak genoemd Elvis-Metal genoemd, wat staat voor een mix van metal, rock 'n' roll, punkrock, country en blues.

Volbeat vindt zijn inspiratie in rock 'n' roll legendes zoals Elvis Presley en Johnny Cash, en verder in de rockmuziek van de sixties, maar ook in metal grootheden zoals Metallica en punkrock bands à la Social Distortion. Volbeat werkt met een uitgebreid pallet van muziekstromingen met wonderlijke resultaten als gevolg. De beste voorbeelden van deze ongewone samensmelting zijn de twee albums "The Strength / The Sound / The Songs" en "Rock The Rebel / Metal The Devil". Op de eerste wordt banjo en ukelele gebruikt op de laatste snaarinstrumenten.

Volbeat songs zijn veelal autobiografisch van karakter of eenvoudige liefdesverhalen. Een speciaal kenmerk van de band zijn de verhaallijnen die zich uitstrekken over meerdere albums. Een voorbeeld hiervan is het verhaal van de drugsverslaafde Danny en zijn vriendin Lucy, die op The Strength / The Sound / The Songs, op de vlucht van Lucy's ouders, een verkeersongeval krijgen. Op Rock The Rebel / Metal The Devil gaat het verhaal verder met de daaropvolgende zelfmoord van Lucy's moeder en de arrestatie van haar vader. Op het derde album, Guitar Gangsters & Cadillac Blood, draait het verhaal om de dan gevangen vader.

Large heeft een enorme selectie van Volbeat Band Merch voor je klaarstaan. Van eenvoudige T-shirts en vesten met capuchon tot shorts. Natuurlijk is er aan muziek ook geen tekort - CD of DVD, je vindt het bij ons.

Lees verder
Pagina van 2