Bring Me The Horizon

Als je op zoek bent naar een duidelijk voorbeeld van adembenemende ontwikkeling en vooruitgang, hoef je niet verder te zoeken dan Bring Me The Horizon!
Ondertussen worden Oliver Sykes, Lee Malia, Matt Kean, Matt Nicholls en Jordan Fish gezien als de touwtrekkers van de metalcore/rockscene. De muziek van BMTH is recht door zee en de jongens maken indrukwekkende riffs die ontzettend catchy klinken. Waanzinnige muziek!
Het begon allemaal met het album "Count Your Blessings" - goeie deathcore en een uitnodiging tot headbangen. Bring Me The Horizon liet het hier echter niet bij zitten en kwam twee jaar later terug met "Suicide Season" onder Epitaph Records. In oktober 2010 werd het derde album "There Is A Hell, Believe Me I've Seen it. There Is A Heaven, Let's Keep It A Secret." uitgebracht, waarop nieuw lid Jona Weinhofen zijn talenten liet horen. Fans die hem al kenden als gitarist van I Killed The Prom Queen en Bleeding Through, wisten al wat hij te bieden heeft en Sam Carter van de Architects als gastzanger in "The Sadness Will Never End" zorgde voor wat verbazing. De band ontving een Kerrang!-Award voor het beste album van 2010 - absoluut verdiend als je het ons vraagt!

Kort voor de release van het vierde album, "Sempiternal", verliet Weinhofen de band, wat niet de enige verandering was in het kamp van BMTH. Met dit album liet de band horen volwassen geworden te zijn en het nieuwe bandlid, toetsenist Jordan Fish, speelde een grote rol in dat proces. De single "Shadow Moses" maakte duidelijk dat de muziek van de band richting metalcore met rockinvloeden ging en "Sempiternal" werd een waanzinnig en indrukwekkend album. Als je dacht dat "Sempiternal" al een enorme stap vooruit was, zal het vijfde album "That's The Spirit" je helemaal omver blazen!
Bring Me The Horizon speelde de nummers "Drown", "Don't Look Back", "Happy Song" en "Throne" al voor de release van het album. Wat kunnen we erover zeggen? De band heeft het weer voor elkaar gekregen en heeft een geluid ontwikkeld dat weer verdomd robuust en aantrekkelijk klinkt, zoals we eigenlijk al gewend zijn. Daarna lieten de muzikanten horen het live ook weer allemaal te kunnen spelen, zoals te zien en te horen is op de "Live At Wembley" DVD. Ondertussen heeft de stem van Sykes een enorm bereik.
Je kunt trouwens live clips en muziekvideo's van Bring Me The Horizon zien op Vevo of YouTube. Bij Large zijn we absoluut gek op deze band en in onze Large BMTH webshop kun je Bring Me The Horizon shirts, hoodies, albums, accessoires, tank tops en nog veel meer vinden! Wij verheugen ons in ieder geval alvast op de volgende tour van de band.

Lees verder
Pagina van 2