-61%
Crack the skye - Mastodon CD

Crack the skye MastodonCD

2 Recensies
Mastodon
€ 17,99

€ 6,99 Je bespaart 61% / € 11,00

Verwacht binnen 2 weken.
We versturen het artikel zodra het beschikbaar is

Artikelinformatie

CategorieCD's
ThemaBands
GenreProgressive Metal
GeluidsdragerCD
VerpakkingJewelcase
Verkrijgbaar sinds 27.03.2009
Artikelnummer438668

Kolossaal complexe ritmes verbonden met catchy melodieen zijn de basis voor compositorisch gezien het meest volwassen en meest soundtechnische album van de Amerikanen, tot nu toe.

Klantbeoordeling van "Crack the skye"

Ø 3,5 sterren 2 reviews
10%

Geef je mening over "Crack the skye" en ontvang binnen 24 uur een kortingscode van 10%.
Schrijf een recensie

recensie1 tot 2 van 2 Sorteren op: Datum | Nuttig

Geschreven op:

3 reviews

Erg sterk conceptalbum

Dit was mijn eerste ervaring met Mastodon en met name Oblivion was het eerste nummer. Na het vrij rustige en dissonante intro kwam plots die overgang tot het opzwepende couplet. Dit soort overgangen grepen meteen mijn aandacht en zorgden ervoor dat ik me meer ging interesseren in deze metalband. Crack the Skye bevat niet alleen zware riffs met overdonderende kracht, maar ook melodische en wat openere stukken, die voor een grote dynamiek zorgen, net als de afwisseling van zangers in zowat alle nummers. De ingewikkelde ritmes en kleine details zorgen voor een ervaring die niet in een keer over is; je blijft nieuwe dingen horen. Hoewel dit album slechts 7 tracks bevat doet het niet onder aan een 'standaard' 12-track album van elke andere band. The Czar is bijvoorbeeld onderverdeeld in verschillende stukken, die ieder een eigen verhaal vertellen, en als het ware tot aparte nummers gezien kunnen worden. Dit album als dynamisch geheel bevat meer dan wat je hoort, de documentaire 'The Making of Crack The Skye' geeft meer inzichten en achtergronden waardoor sommige nummers een andere draai krijgen. In tegenstelling tot wat uit de review van Jeroen G. blijkt, vind ik dit een zeer sterk album, met wel degelijk een doel of verhaal. De zang had hier en daar overigens wel iets beter overdacht kunnen worden, maar dat doet niet onder aan de kracht van het geheel.
Ik zou 'm zeker opnieuw kopen, als ik 'm niet al had.

Heeft deze recensie je geholpen?

Plaats hieronder je reactie:

Geschreven op:

125 reviews

zonder doel

Deze Amerikaanse band gaat reeds lang mee en heeft veel fans. De compositorische kwaliteiten van de songs gaan ten onder aan de schimmige zang. Met e titelsong als ultiem voorbeeld voor die vernietiging en er staat geen song op zonder die vreselijke zang.....Je zou bijna vergeten dat het instrumentaal zo uitstekend in elkaar steekt, dit modern klinkend metal-werk..... Neen, aan mij is het niet besteed, en ik weet het, ik heb wel eens betere, langere reviews geschreven...

0 van de 3 mensen vonden deze recensie nuttig.

Plaats hieronder je reactie:

recensie1 tot 2 van 2