Hammerheart BathoryCD

1 Recensie
Bathory
Binnen 3-5 werkdagen leverbaar.
We versturen het artikel zodra het beschikbaar is

Artikelinformatie

CategorieCD's
ThemaBands
GenreBlack Metal
GeluidsdragerCD
VerpakkingJewelcase
Verkrijgbaar sinds 15.01.2010
Artikelnummer400050

Koerswijziging: het album "Hammerheart" bevat weinig traditionele black metal, in plaats daarvan klinkt het geluid meer als recent ontwikkelde Vikingmetal. Het hoogtepunt van deze mijlpaal heet "One Rode to Asa Bay"!

Klantbeoordeling van "Hammerheart"

  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
Ø 4 sterren 1 review
10%

Geef je mening over "Hammerheart" en ontvang binnen 24 uur een kortingscode van 10%.
Schrijf een recensie

recensie1 tot 1 van 1 Sorteren op: Datum | Nuttig

Geschreven op:

1 review

Bathory - Hammerheart Review

De naam Bathory hoeft niet meer voorgesteld te worden is al enkele decennia een begrip in de metalscene. Nu wat de cd zelf betreft: wat vooral opvalt zijn dat de nummers op dit album allemaal vrij lang zijn 5 to 9 minuten. Vrij lang voor metal nummers in ieder geval.

Niet de typische black metal die je van een Scandinavische band gewoon bent. Lyrics zijn gebaseerd op viking cultuur, mythologie en geven ook duidelijk de trots die de frontman heeft voor zijn Scandinavische roots weer. Voor velen beschouwd als een "classic" metal album dat je zou moeten hebben. De muziek zelf is een combinatie van zware rifs en melodisch gitaarspel met duidelijke vocale stukken, niet zozeer het "snorten" dat je bij andere metalbands wel durft te horen. Shores in flames persoonlijk mijn favoriete track, samen met One Rode To Asa Bay (eveneens ook de enige muziekvideo die Bathory ooit gemaakt heeft).

Voor mensen die graag viking metal willen ontdekken een goed album om mee te beginnen. En verder voor mensen die metal albums collecteren zeker een album dat niet mag ontbreken.

Heeft deze recensie je geholpen?

Plaats hieronder je reactie:

recensie1 tot 1 van 1