TerugLargeA momentary lapse of reason

A momentary lapse of reason Pink FloydLP

2 Recensies
Pink Floyd
Binnen 3-5 werkdagen leverbaar.
We versturen het artikel zodra het beschikbaar is

Artikelinformatie

CategorieVinyl
ThemaBands
GenreProgressive Rock
EditieRe-Release
GeluidsdragerLP
VerpakkingGatefold
Verkrijgbaar sinds 20.01.2017
Artikelnummer348776

Opnieuw uitgebracht op zwart vinyl (180 g) in gatefold. Dit album is langer dan twintig jaar niet verkrijgbaar geweest op vinyl en werd geremasterd van de originele, analoge tapes. Het werk bevat de originele artwork.

"A Momentary Lapse of Reason" is het dertiende studioalbum van Pink Floyd en werd oorspronkelijk uitgebracht in 1987. Het album markeerde een belangrijke stijlverandering van de band, met name omdat ze begon te experimenteren met drummachines en samples. Het album markeerde ook de terugkeer van de grafische kunstenaar Storm Thorgerson, die de nog altijd legendarische cover ontwierp.

Klantbeoordeling van "A momentary lapse of reason"

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Ø 5 sterren 2 reviews
10%

Geef je mening over "A momentary lapse of reason" en ontvang binnen 24 uur een kortingscode van 10%.
Schrijf een recensie

recensie1 tot 2 van 2 Sorteren op: Datum | Nuttig

Geschreven op:

8 reviews

Een ogenblikje Roger versus David.

Al jaren heerst er een soort van strijd tussen fans van David Gilmour en Roger Waters. Nu is dit in de popmuziek geen nieuw verschijnsel. Er wordt al jarenlang gekibbeld tussen de fans van John Lennon en Paul McCartney.

In 1987 was de ruzie tussen de kemphanen op zijn hoogtepunt. Waters had de band verlaten en wilde via een rechtszaak verbieden dat David Gilmour, Nick Mason en Rick Wright een album onder de naam Pink Floyd zouden uitbrengen. Dit lukte echter niet. Het enige wat er overbleef is een optreden tijdens Live 8 nummer twee.

Dus Pink Floyd kwam met A momentary lapse of reason. Veel verdeeldheid onder de Floydfans. Het miste de venijnigheid van Roger Waters beweerden de Watersfans. Er waren nog veel meer bezwaren.

Wat er overbleef, is de gitaar van David Gilmour. Wat blijft dat toch fantastisch. In een nummer als Sorrow komt dat goed naar voren. Een favoriet is ook On the turning away, alweer met een dijk van solo en bij concerten altijd een topper.

De vraag blijft dus of het erg is dat David en Roger uit elkaar zijn. Ik denk zelf van niet. Ze kunnen niet zo goed met elkaar opschieten en op een tweede Final cut (laatste album die ze samen deden, maar de input van Gilmour is minimaal) zit niemand te wachten.

Wat we overhouden zijn albums als deze, The division bell en natuurlijk Amused to death. Vooral de laatste is must voor elke Floydfan.

We kunnen stellen dat we er eigenlijk beter van zijn geworden.

Heeft deze recensie je geholpen?

Plaats hieronder je reactie:

Geschreven op:

1 review

Eindelijk op vinyl

Lang gewacht op deze uitgave ervan eindelijk komt hij daar dan. Met nummers als Sorrow schaar ik onder een van de mooiste door Pink Floyd gemaakt. Een waanzinnige trip dit album.

Heeft deze recensie je geholpen?

Plaats hieronder je reactie:

recensie1 tot 2 van 2