Binnen 3-5 werkdagen leverbaar.
We versturen het artikel zodra het beschikbaar is

Artikelinformatie

CategorieCD's
ThemaBands
GenreProgressive Rock
EditieLimited Edition
Geluidsdrager2-CD
VerpakkingDigipak
Verkrijgbaar sinds 30.09.2016
Artikelnummer338279

Deze limited dubbel-CD editie komt in een mooi digipak.

In het jaar 2016 staat de monumentale terugkeer van een van de grootste en uniekste rock-acts van de voorbije drie decennia op het programma - OPETH maakt alweer zijn comeback en gaat onbevreesd de strijd aan met de klassieke conventies van de muziek. Sinds de start van hun carrière hebben de experimentele prog-veteranen zichzelf meermaals heruitgevonden, grenzen doen vervagen en vriend en vijand geïmponeerd. Hun nieuwe album 'Sorceress' is bewijs dat chief architect Mikael Åkerfeldt nog veel meer te bieden heeft. Van het openingsnummer 'Persephone' tot 'The Wild Flowers' en 'Strange Brew' tot de duotracks 'Sorceress' en 'Sorceress II', 'Opeth's twaalfde LP is een subliem avontuur. Voor deze LP ging de band naar de Rockfield Studios in Wales, waar eerder legendarische albums van Queen, Rush en Judas Priest werden opgenomen en 'OPETH' eerder al 'Pale Communion' kwam opnemen met Tom Dalgety. Na slechts 12 dagen in de studio was een magisch en krachtig album geboren, dat nog meer muzikale facetten aan de carrière van de band toevoegt!

Nieuwkomers voor jou

Klantbeoordeling van "Sorceress"

Ø 4,7 sterren 3 reviews
10%

Geef je mening over "Sorceress" en ontvang binnen 24 uur een kortingscode van 10%.
Schrijf een recensie

recensie1 tot 3 van 3 Sorteren op: Datum | Nuttig

Geschreven op:

42 reviews

Topper

Echt een topper !!! Maar wat kun je anders verwachten van Opeth !

Heeft deze recensie je geholpen?

Plaats hieronder je reactie:

Geschreven op:

4 reviews

Mijn favoriete cd van het jaar 2016!

Wow, deze cd komt met stip op nummer 1 binnen in mijn cd lijst van 2016. Wat een ongelooflijk fijn album heeft Opeth gemaakt! Ooit begon deze Zweedse band met progdeathmetal, daar is op dit album weinig meer van te horen. Wat je te horen krijgt is progressieve rock met een dikke 70's laag, inclusief Hammond organ. Wat ooit begon in 2011 met album 'Heritage' als experiment. Werd voorgezet in 2014 met 'Pale Communion' daar vallen nu alle puzzelstukjes in elkaar. Wat maakt dat 'Sorceress' een vette prog rock album is geworden! De grunts zijn vervangen voor cleane vocals en met enige uitzonderingen kan je het instrumentaal ook niet echt meer metal noemen. Is dat erg? Nee, althans voor mij niet want ik smul er van! De echte die-hard Opeth fan zal waarschijnlijk afhaken. Al vermoed ik dat de band hier vele andere fans mee gaat krijgen. En ik hoop dat deze band zo door gaat, want dit album is zo tof. Mijn cd-speler maakt over uren!

Heeft deze recensie je geholpen?

Plaats hieronder je reactie:

Geschreven op:

1 review

Ook top zonder grunts

Sorceress is het beste 'nieuwe stijl'-album van Opeth. Hoewel ikzelf eerder fan ben van Still Life en Blackwater Park, is Sorceress eveneens een topper. Zelfs zonder grunts kan Opeth me boeien.

Heeft deze recensie je geholpen?

Plaats hieronder je reactie:

recensie1 tot 3 van 3