TerugLargeLemmy Kilmister: Life Beyond Motörhead -...

Lemmy Kilmister: Life Beyond Motörhead - Collateral Damage MotörheadNon-fictie

2 Recensies
Motörhead
Verwacht binnen 1 week.
We versturen het artikel zodra het beschikbaar is

Artikelinformatie

CategorieInformatieve boeken
ThemaBand merch, Bands
GenreHeavy Metal
Boek formaatSpecial Cover
Verkrijgbaar sinds 15.04.2016
Artikelnummer330441

Alan Burridge / Motörhead
Lemmy Kilmister: Life Beyond Motörhead - Collateral Damage

Ian Fraser Kilmister (24 December 1945 - 28 December 2015) - beter bekend als Lemmy Kilmister - was veel meer dan alleen de drijvende kracht achter de legendarische band Motörhead. Hij stond bekend om zijn vaardigheden als verteller en filosoof, maar bovendien natuurlijk als muzikant en vernieuwer, wiens liefde voor de muziek leidde tot zijn betrokkenheid bij talloze projecten buiten de reikwijdte van de band die hij oprichtte in 1975.

Hawkwind- en Motörhead-fan Alan Burridge kreeg in de zomer van 1979 het idee om een fanzine te maken. Een paar maanden later kwam hij Lemmy, Fast Eddie Clarke en Philthy Animal Taylor meerdere malen tegen op de 'Bomber' tour en de daaruit voortvloeiende interviews en reviews vormde de basis voor het eerste 'Motörheadbangers' fanzine in januari 1980. Drie jaar later vroeg Lemmy aan Alan om het fanzine te integreren in de 'Motörheadbangers' fan club, welke toen werd bijgehouden door Phils zus Helen en zijn vader John. Alan ging akkoord en heeft ondertussen meer dan 100 'Motörheadbangers' fanzines uitgebracht. Daarbij heeft hij ook diverse boeken geschreven over zijn geliefde Motörhead.

Helemaal weggedoken in de wereld van Motörhead, begon Alan aan het bijhouden van Lemmy zijn activiteiten. In "Collateral Damage" richt hij de spotlight op de bands en projecten in het leven van Lemmy voor en tijdens Motörhead, en catalogiseert hij zijn verschijningen op film, TV. albumtracks, singles en downloads. Gezien de tragische dood van Lemmy op 28 december 2015, is "Collateral Damage" een ware viering van het leven "beyond Motörhead".

Het boek bevat een handgeschreven voorwoord door Lemmy Kilmister van de laatste live-verschijning ooit van Motörhead op 11 december 2012 in Berlijn, Duitsland.

- Engelse editie
- 192 pagina's
- trade-paperback

Klantbeoordeling van "Lemmy Kilmister: Life Beyond Motörhead - Collateral Damage"

Ø 3,5 sterren 2 reviews
10%

Geef je mening over "Lemmy Kilmister: Life Beyond Motörhead - Collateral Damage" en ontvang binnen 24 uur een kortingscode van 10%.
Schrijf een recensie

recensie1 tot 2 van 2 Sorteren op: Datum | Nuttig

Geschreven op:

16 reviews

boek lemmy

geweldige verhalen waar je dagen mee zoet bent ,grappig en terwijl krijg je nog meer respect voor deze legende ,vette aanrader!!!!

Heeft deze recensie je geholpen?

Plaats hieronder je reactie:

Geschreven op:

2 reviews

Mooi boek, hoop info.

Toch wel blij met het boek over mijn held en al zijn activiteiten naast Motörhead, ondanks 1 minpunt.
Een grote teleurstelling was de paperback uitvoering terwijl er in de omschrijving stond: "Non-fictie, hard cover".
Inmiddels staat het er niet meer bij geloof ik, en het gaat vooral om de inhoud neem ik aan. Maar als er bij jou dus nog 'Hard cover' in de advertentie staat; je ontvangt gewoon een paperback. Erg jammer. Maar ik ben inmiddels op de helft van de tekst en dat is wel de moeite waard ...
Maar ik wil na het lezen het boek een mooi plekje geven en als het dus een hardcover was geweest zoals aangegeven stond, dan was dat mooier geweest. Dan had ik vijf sterren gegeven...

4 van de 4 mensen vonden deze recensie nuttig.

Plaats hieronder je reactie:

recensie1 tot 2 van 2