TerugLargeFrom Beale Street to Oblivion

From Beale Street to Oblivion ClutchLP

1 Recensie
Clutch
Verwacht binnen 1 week.
We versturen het artikel zodra het beschikbaar is

Artikelinformatie

CategorieVinyl
ThemaBands
GenreStoner Rock
EditieRemastered, Re-Release
Geluidsdrager2-LP
VerpakkingGatefold
Verkrijgbaar sinds 19.06.2015
Artikelnummer315038

De Clutch-klassieker "From Beale Street To Oblivion" wordt eindelijk op vinyl uitgebracht als zwarte dubbel-LP, geremasterd en in gatefold! Dit album komt oorspronkelijk uit 2007 en bevat fantastische groove en bluesrock riffs.

Nieuwkomers voor jou

Klantbeoordeling van "From Beale Street to Oblivion"

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Ø 5 sterren 1 review
10%

Geef je mening over "From Beale Street to Oblivion" en ontvang binnen 24 uur een kortingscode van 10%.
Schrijf een recensie

recensie1 tot 1 van 1 Sorteren op: Datum | Nuttig

Geschreven op:

1 review

Het beste album van Clutch

Eindelijk! Het heeft maar liefst 8 jaar geduurd voordat dit album op vinyl is verschenen. In 2007 was het namelijk niet zo gebruikelijk om nieuwe albums ook op plaat te persen.

Clutch is boven alles een hardwerkende band, die door zijn drukke tourschema een trouwe fanbasis heeft opgebouwd. Niet alleen in thuisland Amerika, Australië maar zeker ook in Europa weten ze menig concertzaal uit te verkopen.

Muzikaal zijn de heren lastig in een hokje te plaatsen. Het meest voor de hand liggende genre om ze te omschrijven zou Stoner Rock zijn, maar daar doe je de band mee te kort. In de begindagen waren ze wat meer Harcore Punk, maar naar mate de jaren volgden begon de Blues iets meer plek te krijgen waardoor hun muziek eigenlijk alleen past binnen de brede omschrijving Rock. Noem het Classic, noem het Stoner, noem het Southern. Het rockt, swingt, beukt, grooved en boogied.

Dit achtste studio-album weet perfect de sfeer van een live concert weer te geven. Denk aan stevige riffs, gepassioneerde, ruige zangpartijen van Neil Fallon en swingende drumpartijen van, de in de muziekwereld veel geprezen, Jean-Paul Gaster. Het, met enige regelmaat, terugkerende Hammond-orgel zorgt voor extra swing.
Tekstueel lijkt het van de hak op de tak te springen. Maar een aandachtig luisteraar kan hartelijk lachen om de intelligente grappen en poëtische teksten.

Om het toch iets makkelijker te maken zijn bekende bands waar dit album enigszins mee te vergelijken valt; Soundgarden, Kyuss, Black Sabbath, Fu Manchu en Red Fang. Maar tegelijkertijd gaat elke vergelijking scheef.

Dan nog even iets over deze uitgave. Het handelt hier om een luxe gatefold dubbel-LP. Kant 1 & 2 zijn het studio-album, zoals verschenen in 2007. Kant 3 zijn alternatieve opnames opgenomen in de BBC studios en kant 4 bestaat uit live-opnames tijdens hun tour in Australië. De productie is uitstekend en de persing is zeer goed te noemen. Het album is overigens verschenen op Clutch' eigen Weathermaker platenlabel.

1 van de 1 mensen vonden deze recensie nuttig.

Plaats hieronder je reactie:

recensie1 tot 1 van 1