TerugLargeJuggernaut: Alpha/Omega
€ 22,99

€ 20,99 Je bespaart 8% / € 2,00

Binnen 3-5 werkdagen leverbaar.
We versturen het artikel zodra het beschikbaar is

Artikelinformatie

CategorieVinyl
ThemaBands
GenreProgressive Metal
Geluidsdrager2-LP
VerpakkingGatefold
Verkrijgbaar sinds 23.01.2015
Artikelnummer295288

Op deze dubbel LP zijn beide albums (Alpha & Omega) gecombineerd op een zware, zwarte pers van 180 gram.

De progressieve metalband uit Maryland creëerde met het "Juggernaut: Alpha/Omega" project een complex muzikaal meesterwerk.Het eerder uitgebrachte eerste nummer "The Scourge" spreekt duidelijke taal en verwoordt met welke toewijding de band aan dit album heeft gewerkt.

Klantbeoordeling van "Juggernaut: Alpha/Omega"

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Ø 5 sterren 1 review
10%

Geef je mening over "Juggernaut: Alpha/Omega" en ontvang binnen 24 uur een kortingscode van 10%.
Schrijf een recensie

recensie1 tot 1 van 1 Sorteren op: Datum | Nuttig

Geschreven op:

3 reviews

Alpha/Omega

Als nieuweling in het genre progressieve metal, stuitte ik al snel op de band Periphery. Ik las over hun nieuwe album:''Juggernaut, alpha'' en ''juggernaut omega''. Door mijn voorliefde voor concept albums en mixed clean en unclean vocals werd ik al snel gegrepen door dit album. Met een fantastische atmosfeer opent het album met de track ''a black minute'', een nummer met een enorme dosis spanning, die nog wel afwijkt van het ''heavy'' karakter wat de band heeft maar zeker geen slechte track! Hier wordt een toon gezet die door het hele album te horen is. Na afloop van deze track breekt de boel pas echt los in ''MK Ultra'' een track die laat zien dat ze niet verleert zijn om stevige heavy metal te spelen. Ze maken weer een korte break met de track ''Heavy heart'' vanaf waar nummers fantastisch in elkaar doorlopen naar de titel track ''Alpha''. Hier kom je toch wel aan bij de climax van dit album. Tracks ''Alpha'' en ''22 faces'' zijn wat mij betreft de meest uitspringende tracks van deze eerste helft van het album. Hierna vind je nog ''the event'' het tweede instrumentale stuk van dit album die overloopt naar het einde ''psychosphere''. Hierin wordt de eerste helft van dit album afgesloten. Je komt er achter dat het al eerdere aparte einde van ''the scourge'' hier het refrein vormt.

Vervolgens door naar de donkere kant van dit album. Als je de twee delen naast elkaar legt lijken ze wel elkaars tegenovergestelde, elkaars wit en zwart, elkaars alpha en omega... Alpha heeft voornamelijk een fantastische atmosfeer, goeie catches en een juiste dosis ''heavyness''. Maar nu wordt je verwelkomt door de tweede helft Omega. Beginnend met de zelfde toon als in ''a black minute'' maar dan net anders, kom je terecht bij ''the bad thing'' een nummer ontzettend heavy nummer zoals we al eerder hoorde in ''MK ultra'' maar nog sterker en dit keer een nummer waar de oude fans waar de oude fans niets anders bij kunnen doen dan uit hun dak gaan. Hierna volgt de zachtere track ''priestess'' nu zou je misschien denken dat deze track niet helemaal thuis past in deze hardere helft van dit album, maar als je het verhaal kent, dan zal je snappen vanwaar deze zich hier bevindt. Hierna zeggen we vaarwel tegen de zachte nummers en gaan we gewoon 20 minuten headbangen. ''Graveless'' en ''Hell below'' starten dit festijn en zijn fantastische metal nummers. Hell below eindigt vervolgens met een al eerder jazz stukje, wat je kan herkennen uit ''Mk ultra''. Deze kans wordt echter gegrepen om meteen het intro van de 2de titel track ''Omega'' te pakken, en oh boy... wat een fantastische track is dit. Als we naar het hele verhaal en album kijken, kan ik met opgeheven hoofd zeggen dat dit, het absolute hoogte punt van het album is! De ene heavy riff, wordt afgelost door de andere, Spencer laat zowel zijn beruchte growls als fantastische clean voice horen en we horen niet alleen meerdere references naar de jazz muziek uit ''MK ultra'' maar ook tegen het einde van ''Omega'' vind je break down die uitloopt tot een fantastische verrassing voor de oplettende luisteraars. Hier worden nog even de belangrijkste teksten uit de andere titel track van dit album herhaald, voordat dit album zich afsluit met ''stranger things''. Dit nummer is de afsluiter voor dit album, en voor wie goed heeft opgelet zal je aan het einde van dit nummer de eerste noten van ''a black minute'' horen klinken...Een teken naar het overnieuw beginnen van het verhaal? Wie weet.

Deze twee albums bij elkaar opgeteld vertellen een fantastisch verhaal. Wil je dit beter snappen? Lees de teksten eens goed, bekijk de art in het album en doe even een google search. Het verhaal is minstens net zo geweldig als dit album. Als complete nieuweling voor deze band kan ik niks anders dan complimenten geven. Ik ben een nieuwe fan en wacht met smart op hun volgende uitgeven. Ik kan niet lager geven dan 5 sterren...

Heeft deze recensie je geholpen?

Plaats hieronder je reactie:

recensie1 tot 1 van 1